Frietjes van AH

Op onze camping richt ik me in de vakantieperiodes op gezinnen met jonge kinderen (0-10 jaar). De ouders kiezen voor een kleine camping vanwege het overzicht. Ze kunnen vanuit hun luie stoel voor de tent de kroost in de gaten houden. En de kroost….. dat zoekt elkaar wel op. Zodra de tent open geritst wordt, vinden ze elkaar en spelen de hele dag.

Geen recreatie-programma, geen disco, geen gestapelde kratten bier..  gewoon de rust en gemoedelijkheid van het platteland. Heerlijk! Toch kan ik het niet laten om af en toe de kindertjes op te trommelen voor een “leermoment”. Een activiteit in het teken van de boerderij of natuur. Iets anders dan knutselen en kleuren. Ervaren en beleven staat centraal.

In voorbereiding op een “frietfeest”, waarbij de kinderen zelf op zoek gaan naar de grootste aardappels en er frietjes van maken, is een van de eerste vragen of ze thuis ook wel frietjes eten en waar die dan vandaag komen. Het gros komt uit de snackbar, soms worden ze zelf gebakken door oma, maar het mooiste antwoord tot nu toe is: “uit de zak van Albert Hein”.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder kamperen bij de boerin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s