Oorkwallen en zeepokken

In de meivakantie dient de eerste excursie zich weer aan. Evenals het voorgaande jaar gaan we met de kleine gasten op STRANDSAFARI.

De lucht wordt donkerder, maar we hopen op het beste. In een lange rij van fietsen de kinderen en hun ouders richting het strand. Na een kleine kilometer komen we aan bij de strandovergang waar de fietsen gestald worden. Hier maken we kennis met onze natuurgids juf Anny.  Zij vertelt ons wat de bedoeling is van deze avond en stelt meteen de eerste moeilijke vraag: “De berg waar we nu op staan is dat een dijk of een duin?” Er schieten meerdere vingertjes de lucht in. Het is een duin natuurlijk! Maar bij de vraag “Wat is het verschil tussen een dijk en een duin?”, zijn er minder vingertjes te zien. De vingers die nu nog de lucht in wijzen weten inderdaad het juiste antwoord: “een dijk wordt door mensen aangelegd en het duin is gemaakt door de natuur”. Dit belooft een leerzame safari.

Helaas vallen na de uitleg van Anny de eerste druppels, maar de kampeerders en logeerders van minicamping De Visser zijn stoere jongens en meiden en trotseren de bui. Rennend volgen ze hun weg naar de zee, want daar gaat juf Anny nog meer uitleggen….. Onderweg treffen we een oorkwal. We ontdekken dat we niet meer bang moeten zijn van deze diertjes, want die prikken namelijk niet. Daar zijn de kinderen van onder de indruk. Er werden nog nooit zoveel oorkwallen terug naar de zee gedragen als op deze avond.

Tussen de palenrij zoeken de kinderen naar vanalles dat leeft. De vangsten worden later verzameld en een voor een besproken. Er zijn meerdere krabben gevangen. De deelnemers weten nu hoe ze kunnen zien of een krab een mannetje of een vrouwtje is. Ze maken kennis met de pokken op de palen, wat ook echte diertjes zijn en de mosselen die er onderaan groeien. Weet je trouwens hoe een zeester een mosselschelp open kan krijgen??

Wij wel! Wil je het ook weten…. ga dan volgende keer mee op STRANDSAFARI!!

3 reacties

Opgeslagen onder actief, activiteiten, bezienswaardigheden, educatie, leermoment, natuur

3 Reacties op “Oorkwallen en zeepokken

  1. Corine

    En zo is het maar net! Een bezoek aan minicamping De Visser zonder mee te gaan op strandsafari is als een bezoek aan Zeeland zonder bolussen! Het was een leuk en leerzaam uitstapje!

  2. Pingback: Is het een man of een vrouw?? | Post van het Platteland

  3. Pingback: Op krabbenvangst met Kampeerboerin | Post van het Platteland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s