De week van de wedstrijden (3)

De spanning neemt toe, er komen steeds meer vragen, de laatste oefensessie is een feit.

Het liedje van de dans kan ik inmiddels wel dromen. Nu we weten dat op het “moment supreme” onze dansjuf helaas niet van de partij kan zijn, heb ik de volgorde toch maar even opgeschreven.  Welke beweging komt ook alweer wanneer? En op welk stukje in de muziek is dat dan? Maar dat is helemaal niet nodig……….. de kinderen hebben hun dans na 2 x oefenen helemaal onder de knie en weten precies wie wanneer voor wat aan de beurt is. Top!

Nu nog even kijken of ze het ook met mij kunnen en dan zijn we er klaar voor. We draaien de rollen om, dansjuf Laurence zorgt voor de muziek, ik help om op tijd de volgende beweging aan te kondigen en Jelle fungeert als kritische jury. Daar gaan ze nog een keer.  De jury is meer dan tevreden. Aan de “moves” ontbreekt het niet, aan de aanmoedigingen nog wel.

De niet-dansers worden er ook bij betrokken. Samen bepalen de kleine gasten van welke teksten ze beter gaan presteren en een spandoek is in aantocht. Alle namen erbij en zelfs een tekening van kampeerboerin Joyce en bloemzaadboer Adrie ontbreken niet. Leuk!!

Het laatste bespreekpunt is de generale repetitie en de tijd van vertrek. Hierbij komt aan de orde dat de dames graag geschminkt hun dans uitvoeren. De jongens staan daar niet om te springen, maar als enkele mama’s binnen komen met nagellak en tattoo’s is iedereen over te halen. Nog een uur lang worden nagels gelakt, tattoo’s geplakt en spandoeken beklad. Een zwarte teennagel kan ineens ook voor een jongen. En een tatto in de vorm van een hartje, plak je gewoon in je nek.

U begrijpt het al: minicamping De Visser is klaar voor de Zoutelande Dance Award!!

2 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

2 Reacties op “De week van de wedstrijden (3)

  1. Dansjuf Laurence

    Hoi knappe dansers en danseressen!

    Zo jammer dat ik er niet bij kan zijn morgen, bij de wedstrijd. Gelukkig hebben jullie allemaal veel talent en heel hard geoefend. Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen!

    Heel veel succes! Move it!!! 🙂
    Laurence

  2. Pingback: De week van de wedstrijden (4) | Post van het Platteland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s